Transcriptie van interviews nodig?

Transcriptie Online is dé specialist in het maken van interview transcripties. Op deze pagina geven we meer informatie over het afnemen, opnemen, uitwerken en analyseren van uw interviews. We werken al interviews uit vanaf €1,45 per audiominuut! Voor meer informatie over onze tarieven en transcriberen kunt u het beste een offerte aanvragen. 

Interviewvragen opstellen

Voordat er transcripten gemaakt kunnen worden moeten de interviews worden afgenomen. Het opstellen van de interviewvragen is een belangrijk onderdeel, omdat het niet wenselijk is de respondenten na afloop van het interview nogmaals te benaderen. 
 
Voor het opstellen van de vragen is het goed om te bedenken wat voor soort interview het best is. Bij een ongestructureerd interview is een vragenlijst niet nodig. Hierbij wordt een lijst van onderwerpen opgesteld die tijdens het gesprek besproken moeten worden. Bij semi-gestructureerde en gestructureerde interviews is er wel vooraf een vragenlijst samengesteld. Het verschil hierbij is dat de interviewer bij een semi-gestructureerd interview af kan wijken van de formulering en volgorde van de vragen. Bij gestructureerde interviews worden alle vragen in vooraf vastgestelde volgorde gesteld. 
 

Interviews opnemen

Voor een optimale audiokwaliteit is het belangrijk dat interviews worden opgenomen in een stille ruimte. Achtergrondgeluid wordt op die manier beperkt en de audio is goed genoeg om uit te werken. 

Op het moment dat de opnames van goede kwaliteit zijn, zult u merken dat het maken van een interview transcript een stuk minder tijd kost. Interviews opnemen kun je doen met verschillende apps voor zowel Android als Apple, waarbij wij het gebruik van Audiorecorder (meer informatie: Audiorecorder) voor Android en de Voicerecorder (meer informatie: Dictafoon) voor Apple kunnen aanraden. 

Verder leert de ervaring ons dat het lastig kan zijn om audiobestanden van een telefoon te uploaden op een computer. Daarom kunt u via onze website uw audio direct vanaf uw telefoon uploaden. 
 

Interview transcripties door Transcriptie Online? 

 

Wij helpen u graag met het uitwerken van uw interviews. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we het proces voor u op een rijtje gezet.

 1. U vraagt een offerte aan voor het transcriberen van de interviews;
 2. U ontvangt de offerte binnen 15 minuten in uw mailbox met daarin de prijzen die wij hanteren voor het transcriberen van interviews. Bij het aanvragen van een offerte van meer dan 300 minuten (5 uur audio) of een 24-uurs- of 48-uurslevering, nemen wij binnen een werkdag contact met u op en versturen daarna de offerte als deze ook voor ons akkoord is;
 3. U gaat akkoord met de offerte en verstuurt de bestanden via onze beveiligde server (audio uploaden);
 4. Wij beginnen met het transcriberen van uw geluidsopnames;
 5. Als particuliere klant betaalt u vooraf via iDEAL, Creditcard of Bancontact/Mister Cash, als zakelijke klant betaalt u achteraf;
 6. De afgeronde transcripties worden binnen ons platform binnen de gestelde levertijd beschikbaar gesteld;
 7. Vergeet niet om de afgeronde transcripties te downloaden! Wij verwijderen ze na 60 dagen.
 

 

Slecht verstaanbare of onverstaanbare delen

Wat als we stukken niet kunnen verstaan in het interview? Dan zorgen wij ervoor dat in de transcriptie het stuk tekst rood wordt gemarkeerd met de tijdsnotering erachter. In 85% van de gevallen kunnen wij stukken audio niet verstaan vanwege achtergrondgeluid of een zwaar dialect. Doordat we gebruik maken van tijdsnoteringen, stellen we u in staat om achteraf gemakkelijk het betreffende stuk audio erbij te pakken en het missende stuk in te vullen. Tijdsnotering bij onverstaanbare delen komt er dan als volgt uit te zien:
 
Op het moment dat we in het interview iets helemaal niet kunnen verstaan, ziet dat er zo uit in de transcriptie:
 
X: Kunt u vertellen waarom u uw interviews ...(0:01:30) door Transcriptie Online?
 
Wanneer we denken iets te verstaan, maar niet zeker zijn of dit ook daadwerkelijk wordt gezegd, ziet dat er als volgt uit:
 
X: Kunt u vertellen waarom uw interviews laat transcriberen (0:01:30)  door Transcriptie Online?
 
Uiteraard proberen we dat zoveel mogelijk te voorkomen. Doordat alle transcripties achteraf nogmaals worden gecontroleerd door onze meest ervaren transcribenten, worden blanks in de transcriptie zoveel mogelijk vermeden.

Belangrijk: Het kan voorkomen dat de audiokwaliteit voor het uitwerken van een transcriptie laag is. Dit kan komen door veel achtergrondgeluiden, een opname over internet met slechte verbinding en/of een onduidelijke spreker. Hierdoor zijn onze trancribenten (veel) langer met een transcript bezig dan voorzien. In dit geval zullen wij u contacteren en zullen wij een extra vergoeding vragen die oploopt tot € 0,50 extra per minuut, afhankelijk van de mate van de afwijkende audiokwaliteit. Mocht u het hier niet mee eens zijn, dan zullen wij de uitwerking staken en zullen het transcript voor zover het al is uitgewerkt bij u in rekening brengen.

Levering van de transcripten

 

Alle transcripten worden automatisch geleverd in Word. Dit zorgt ervoor dat u uw transcripten gemakkelijk kunt analyseren door middel van bijvoorbeeld AtlasTi en NVIVO

Geheimhouding

Zorgvuldig omgaan met vertrouwelijke data staat bij Transcriptie Online op nummer één. Om dat te garanderen stellen wij kosteloos een geheimhoudingsclausule voor u op. Hierbij kunnen wij onze standaard geheimhoudingsclausule gebruiken of, in overleg, een geheimhoudingsclausule van uw organisatie tekenen. Ook maakt u bij ons gebruik van een beveiligde server voor het uploaden van uw bestanden. 

Maatwerk transcripties

Hoewel wij onze transcripten zoveel mogelijk op dezelfde manier uitwerken, kunnen we in overleg kijken naar de mogelijkheden om specifieke wensen te verwerken in de transcripten. Als u hier meer over wilt weten, kunt u het beste contact met ons opnemen via info@transcriptieonline.nl of 010-2600039.

Vakgebieden transcripties

Bij Transcriptie Online werken we met transcribenten met diverse achtergronden. Als u een offerte aanvraagt of uw audio aanlevert kunt u eenvoudig aangeven welk vakgebied het beste past bij uw onderzoek. Zo kunnen wij transcribenten zoeken die ervaring hebben met dit vakgebied. 

Heldere transcriptie tarieven

Bij ons komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Zo spreken wij voordat we beginnen met het maken van de transcriptie één basistarief af, waar gedurende het project niet meer van wordt afgeweken. Bent u benieuwd naar wat transcripties u kosten? Dan kunt u het beste een offerte aanvragen. 

Zelf interview transcripties maken?

Uiteraard is het mogelijk om zelf uw audiobestanden uit te werken. Houd er wel rekening mee dat dit een tijdrovende klus is. Gelukkig is er transcriptiesoftware die u kan helpen bij het transcriberen, voorbeelden zijn Express Scribe en F4/F5. Voor meer informatie over transcriptie software klik je hier: transcriptie software.

Bent u benieuwd hoe onze transcripties eruit zien? Neem dan een kijkje op deze pagina: voorbeeld transcripties.

Onze transcriptieservice

Opnamen uploaden via onze beveiligde server
Aanpasbare transcripties in Word
Direct uploaden via mobiele telefoon
Altijd een extra kwaliteitscontrole
Binnen 15 minuten een offerte

Heeft u verdere vragen?

Bel ons en we uw vraag direct beantwoorden.

010-2600039

Waarom Transcriptie Online?

 • Accuraat.  Transcriptie Online werkt samen met de beste transcribenten. Een strenge selectieprocedure gaat hieraan vooraf.

 • Snel. Interview transcript snel nodig? Wij kunnen uw interview al binnen 24 uur uitgewerkt aanleveren. 

 • Betrouwbaar. Wij werken samen met vrijwel alle universiteiten in Nederland en België. 

 • Professioneel. Met onze ruime ervaring kunnen we elke opdracht naar behoren uitwerken. 


Beveiligde server
Een geheimhoudingsclausule kunnen we kosteloos voor u opstellen.

Aanpasbare transcripties
In Word of RTF-format, zodat u gemakkelijk aanpassingen kunt maken.

Offerte binnen 15 minuten
Zodat u snel weet waar u aan toe bent en gelijk uw interviews kunt uploaden.

Uploaden via uw mobiel
Via uw mobiele telefoon kunt u de interviews gemakkelijk uploaden.

Wij leveren transcripties aan

Transcriberen
Transcript
Transcriptie
Interviews transcriberen

K.P. van der Mandelelaan 110
3062MB Rotterdam
KvK-nummer: 08092341
Btw-nummer: NL809140408B01

© Transcriptie Online