Transcriptie van interviews nodig?

Transcriptie Online is dé specialist in het maken van interview transcripties of interview transcripts. Op deze pagina verschaffen we je met meer informatie over het afnemen, opnemen, uitwerken en analyseren van jouw interviews. 

Het maken van de interview transcripts of transcripties kun je gelukkig laten uitbesteden aan partijen zoals Transcriptie Online, waarbij we al interview transcripties verzorgen vanaf €1,70 per audiominuut! Voor meer informatie over onze tarieven en transcriberen kun je het beste een offerte aanvragen. 

Interviewvragen opstellen

Nog voordat je transcripties van je interviews kunt maken, moeten de interviews natuurlijk worden afgenomen. Het opstellen van de interviewvragen is een belangrijk onderdeel, omdat je de respondenten niet achteraf nog een keer wilt benaderen om additionele vragen te stellen.
 
Voordat je begint met het opstellen van de vragen voor je interview is het goed om te bedenken wat voor soort interview je wilt houden. Daarbij kun je kiezen uit een open/ongestructureerd, semi-gestructureerde en een gestructureerde manier van interviewen.
 
Daarbij gebruik je bij een ongestructureerd interview enkel een topiclijst, waarbij je ervoor zorgt dat alle van tevoren opgeschreven onderwerpen worden behandeld.
 
Bij semi-gestructureerde en gestructureerde interviews heb je vooraf al een vragenlijst samengesteld. Het verschil tussen de laatst genoemde zit hem in het feit dat je bij een semi-gestructureerd interview af kunt wijken van de formulering en de volgorde van de vragen.
 
Bij een gestructureerd interview stel je alle vragen in een vaste volgorde en met dezelfde formulering

Interviews opnemen

Voor het opnemen van interviews is het belangrijk dat je gebruik maakt van een stille ruimte, zodat van achtergrondgeluid bijna geen sprake is. Op die manier weet je zeker dat de kwaliteit van de opname goed genoeg is om uit te werken.

Op het moment dat de opnames van goede kwaliteit zijn, zal je merken dat het maken van een interview transcript een stuk minder tijd kost. Interviews opnemen kun je doen met verschillende apps voor zowel Android als Apple, waarbij wij het gebruik van Audiorecorder (meer informatie: Audiorecorder) voor Android en de Voicerecorder (meer informatie: Dictafoon) voor Apple kunnen aanraden. 

Verder krijgen wij van onze klanten vaak te horen dat zij het lastig vinden om hun opnames van telefoon naar laptop te krijgen, hetgeen de reden is dat Transcriptie Online bezig is met het ontwikkelen van een eigen app. In die app kunnen geluidsbestanden worden opgenomen en worden geüpload naar ons platform op het moment dat het toestel verbonden is met interview.

Interview transcripties door Transcriptie Online? 

 

Voor het laten maken van interview transcripties bent u bij Transcriptie Online aan het juiste adres. Zo hebben wij al op grote schaal interview transcripts mogen verzorgen voor vrijwel alle universiteiten in Nederland en staan wij nu aan de voet van onze Europese expansie. Zo werkt het:

1. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor jouw transcripties
2. Binnen 15 minuten ontvang je de offerte in je mailbox
3. Upload de interviews via onze beveiligde server
4. Betaal via iDEAL, creditcard of achteraf (achteraf betalen is enkel voor zakelijke klanten)
5. Wij beginnen met het maken van een transcriptie van uw interviews
6. Binnen de afgesproken levertermijn kunt u de transcripties en factuur downloaden op het platform


 

Hoe wordt er omgegaan met slecht of onverstaanbare audiodelen in de transcriptie?

En wat als we stukken niet kunnen verstaan in het interview? Dan zorgen wij ervoor dat in de transcriptie het stuk tekst rood wordt gemarkeerd met de tijdsnotering erachter. In 85% van de gevallen kunnen wij stukken audio niet verstaan vanwege achtergrondgeluid of een zwaar dialect. Doordat we gebruik maken van tijdsnoteringen, stellen we u in staat om achteraf gemakkelijk het betreffende stuk audio erbij te pakken en het missende stuk in te vullen. Tijdsnotering bij onverstaanbare delen komt er dan als volgt uit te zien.
 
Op het moment dat we in het interview iets helemaal niet kunnen verstaan, ziet dat er zo uit in de transcriptie:
 
X: Kunt u vertellen waarom u uw interviews ...(0:01:30) door Transcriptie Online?
 
Wanneer we denken iets te verstaan, maar niet zeker zijn of dit ook daadwerkelijk wordt gezegd, ziet dat er als volgt uit:
 
X: Kunt u vertellen waarom uw interviews laat transcriberen(0:01:30)  door Transcriptie Online?
 
Uiteraard proberen we dat zoveel mogelijk te voorkomen. Doordat alle transcripties achteraf nogmaals worden gecontroleerd door onze meest ervaren transcribenten, worden blanks in de transcriptie zoveel mogelijk vermeden.

Wilt u de transcripties in Word- of RTF-format?

 

Eén van de meest gestelde vragen is hoe de transcripties worden aangeleverd. Hoewel onze transcribenten gebruik maken van transcriptie software, zorgen we ervoor dat alle transcripties in een Word-format worden afgeleverd. 

Op die manier kunnen de transcripts gemakkelijk in analysesoftware zoals AtlasTi en NVIVO worden ingeladen, waarna er begonnen kan worden met het analyseren van de afgenomen interviews.
 
Naast Word kunnen wij de transcripties ook in een RTF-format aanleveren, waarbij wij werken met een speciaal softwareprogramma genaamd F4/F5. Mocht u daar interesse in hebben, dan is het goed om dit te vermelden bij uw offerteaanvraag.

Interview transcripties en geheimhouding?

 

Transcriptie Online heeft zich vanaf begin af aan ingespannen om alle data vertrouwelijk te behandelen. Om aan uw opdrachtgever of uw respondenten te garanderen dat u met een betrouwbare partij samenwerkt om uw transcripties te laten maken, raden wij u aan om een geheimhoudingsclausule bij ons aan te vragen. 

Daarin verklaren wij dat alle interviews en uitgewerkte interviews worden verwijderd op het moment dat deze gereed zijn én dat de transcripties/audio met niemand anders worden gedeeld. Daarnaast maakt u bij ons gebruik van een beveiligde server voor het uploaden van uw bestanden, zodat u zeker weet dat er niks fout kan gaan.

 

Maatwerk transcripties

 

Hoewel onze dienstverlening grotendeels gestandaardiseerd is, zijn we bij Transcriptie Online meer dan bereid om aanpassingen in de interview transcriptie te maken zodat het helemaal aan uw verwachtingen voldoet.

Heeft u interesse in maatwerk? Dan kunt u het beste even contact opnemen via info@transcriptieonline.nl of 010-2600039. 

Vakgebieden transcripties

 

Bij Transcriptie Online hebben we een breed scala aan transcribenten voor u klaar zitten: hun achtergrond varieert van filosofie tot technical engineering. Bij het doen van uw offerteaanvraag kunt u gemakkelijk aangeven binnen welk vakgebied uw interviews plaatsvinden.

Op die manier kunnen wij, nadat u akkoord heeft gegeven op de offerte, transcribenten zoeken die in hetzelfde vakgebied werkzaam zijn of zijn geweest. De ervaring leert dat dit de kwaliteit van de interview transcripties vaak ten goede komt. 

Onze transcripties vrijblijvend uitproberen?

Dat is geen probleem! Wij werken graag kosteloos de eerste vijf minuten van uw interview uit, zodat u gelijk een helder beeld heeft van wat hoe onze transcripties van interviews eruit zien. Heeft u daar interesse in? Mail dan even naar info@transcriptieonline.nl of bel naar 010-2600039

Heldere transcriptie tarieven

Bij ons komt je achteraf niet voor verrassingen te staan. Zo spreken wij voordat we beginnen met het maken van de transcriptie één basistarief af, waar niet meer van wordt afgeweken. Bent u benieuwd naar wat transcripties u kosten? Dan kunt u het beste een offerte aanvragen. 

Werken als transcribent bij Transcriptie Online

 

We groeien snel door, wat betekent dat we bij Transcriptie Online eigenlijk altijd wel op zoek zijn naar nieuwe werkkrachten. Daarbij is het goed om aan te geven dat we een zeer strenge selectie procedure hebben, waarbij zeker 80% van de kandidaten afvalt. Toch de uitdaging aangaan? Klik dan hier.

Transcripties in zeven verschillende talen

Zoals u misschien al wist is Transcriptie Online niet enkel gericht op de Nederlandse markt, maar zijn wij ook een actieve speler in Scandinavië. Concreet betekent dit dat we vanaf begin 2017 ook in het Deens, Noors en Zweeds interview transcripties afleveren. Bent u benieuwd naar onze Deense website? Klik dan hier: Transskription Online. 

Zelf interview transcripts maken?

Het maken van interview transcripties is in principe iets wat je prima zelf kunt doen, mits je daar de tijd voor hebt. Op het moment dat je nog geen ervaring hebt met het transcriberen of uitschrijven van interviews, moet je rekening houden dat je ongeveer 80 minuten per dag kan doen. Hoewel dat misschien weinig lijkt, is dat al een heel karwei omdat transcriberen een karwei is waarbij je volledig geconcentreerd moet zijn.
 
Gelukkig is er ook transcriptie software die het uitwerken van interviews wat gemakkelijker maken, zoals Express Scribe en F4/F5. Voor meer informatie over transcriptie software klik je hier: transcriptie software.
 
Benieuwd hoe onze transcripties eruit zien? Ga dan naar deze pagina: voorbeeld transcripties om een aantal voorbeelden te downloaden.

Interviews analyseren

Het analyseren van interview transcripties is iets wat een stuk sneller gaat dan het transcriberen, waarbij je gebruik kunt maken van verschillende technieken.  Let op: er zijn veel verschillende manieren om interviews te analyseren, wat hieronder wordt beschreven hoeft dus niet per se te gelden voor jouw onderzoek.

Transcripties labelen

Transcripties coderen

Van concept naar theorie

De eerste stap binnen het analyseren van transcripties is het toekennen van labels. 

Hierbij vat je een stuk tekst in één of twee trefwoorden samen, zodat je dit gemakkelijk kunt vergelijken met andere transcripties.

Deze stap wordt vaak ook wel 'open coderen' genoemd. 

Nadat je twee of meer transcripties open hebt gecodeerd, kun je de labels met elkaar gaan vergelijken en op zoek naar naar overeenkomsten en verschillen.

Labels kunnen nu nog worden aangepast. Deze stap wordt ook wel 'axiaal coderen' genoemd.

Binnen deze fase probeer je de verschillende concepten met elkaar te combineren en ontwikkel je een theorie. 

Deze stap wordt ook wel 'selectief coderen' genoemd. 

Waarom Transcriptie Online?

  • Accuraat.  Voor het maken van interview transcripts werkt Transcriptie Online alleen samen met echte professionals, waarbij een zeer strenge selectieprocedure aan vooraf gaat.
  • Snel. Interview transcript snel nodig? Wij kunnen uw interview al binnen 24 uur uitgewerkt aanleveren. 
  • Betrouwbaar. Wij werken op structurele basis samen met vrijwel alle universiteiten in Nederland en België. 
  • Professioneel. Met onze ruime ervaring kunnen we elke opdracht naar behoren uitwerken. 

K.P. van der Mandelelaan 110
3062MB Rotterdam
KvK-nummer: 08092341
Btw-nummer: NL809140408B01

© Transcriptie Online