Transcriptie van interviews nodig?

Transcriptie Online is dé specialist in het maken van interview transcripties of interview transcripts. Op deze pagina geven we meer informatie over het afnemen, opnemen, uitwerken en analyseren van uw interviews. We werken al interviews uit vanaf €1,95 per audiominuut! Voor meer informatie over onze tarieven en transcriberen kunt u het beste een offerte aanvragen. 

Interviewvragen opstellen

Voordat er transcripten gemaakt kunnen worden moeten de interviews worden afgenomen. Het opstellen van de interviewvragen is een belangrijk onderdeel, omdat het niet wenselijk is de respondenten na afloop van het interview nogmaals te benaderen. 
 
Voor het opstellen van de vragen is het goed om te bedenken wat voor soort interview het best is. Bij een ongestructureerd interview is een vragenlijst niet nodig. Hierbij wordt een lijst van onderwerpen opgesteld die tijdens het gesprek besproken moeten worden. Bij semi-gestructureerde en gestructureerde interviews is er wel vooraf een vragenlijst samengesteld. Het verschil hierbij is dat de interviewer bij een semi-gestructureerd interview af kan wijken van de formuliering en volgorde van de vragen. Bij gestructureerde interviews worden alle vragen in vooraf vastgestelde volgorde gesteld. 
 

Interviews opnemen

Voor een optimale audiokwaliteit is het belangrijk dat interviews worden opgenomen in een stille ruimte. Achtergrondgeluid wordt op die manier beperkt en de audio is goed genoeg om uit te werken. 

Op het moment dat de opnames van goede kwaliteit zijn, zult u merken dat het maken van een interview transcript een stuk minder tijd kost. Interviews opnemen kun je doen met verschillende apps voor zowel Android als Apple, waarbij wij het gebruik van Audiorecorder (meer informatie: Audiorecorder) voor Android en de Voicerecorder (meer informatie: Dictafoon) voor Apple kunnen aanraden. 

Verder leert de ervaring ons dat het lastig kan zijn om audiobestanden van een telefoon te uploaden op een computer. Daarom kunt u via onze website uw audio direct vanaf uw telefoon uploaden. 
 

Interview transcripties door Transcriptie Online? 

 

Voor het laten maken van interview transcripties bent u bij Transcriptie Online aan het juiste adres. Om het zo eenvoudig mogelijk te maken zetten we hier het proces voor u op een rijtje. 

1. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uwtranscripties;
2. Binnen 15 minuten ontvangt u de offerte in uw mailbox;
3. Uw bestanden kunt u eenvoudig uploaden via onze beveiligde server;
4. Betaal via iDEAL, creditcard of achteraf (niet beschikbaar voor particuliere klanten);
5. We zetten de bestanden zo snel mogelijk door naar onze transcribenten;
6. Binnen de afgesproken levertermijn kunt u de transcripten downloaden via ons platform;
7. U ontvangt de factuur op het door u opgegeven factuuradres.

 

 

Slecht verstaanbare of onverstaanbare delen

Het kan voorkomen dat onze transcribenten en/of nakijkers woorden of zinsdelen niet (goed) kunnen verstaan. Onze nakijkers zorgen ervoor dat het aantal onverstaanbare woorden wordt beperkt. Als ook zij deze woorden niet kunnen verstaan, wordt de tekst rood gemarkeerd gevolgd door een tijdsnotering. Deze tijdsnoteringen helpen u achteraf gemakkelijk de audio nogmaals na te luisteren en het stuk eventueel in te vullen. 

Dit ziet er als volgt uit:
 
X: Kunt u vertellen waarom u uw interviews ...(0:01:30) door Transcriptie Online?
 
Wanneer we denken iets te verstaan, maar niet zeker zijn of dit ook daadwerkelijk wordt gezegd, ziet dat er als volgt uit:
 
X: Kunt u vertellen waarom uw interviews laat transcriberen(0:01:30)  door Transcriptie Online?

Levering van de transcripten

 

Alle transcripten worden automatisch geleverd in Word. Dit zorgt ervoor dat u uw transcripten gemakkelijk kunt analyseren door middel van bijvoorbeeld AtlasTi en NVIVO

Geheimhouding

Zorgvuldig omgaan met vertrouwelijke data staat bij Transcriptie Online op nummer één. Om dat te garanderen stellen wij kosteloos een geheimhoudingsclausule voor u op. Hierbij kunnen wij onze standaard geheimhoudingsclausule gebruiken of, in overleg, een geheimhoudingsclausule van uw organisatie tekenen. Ook maakt u bij ons gebruik van een beveiligde server voor het uploaden van uw bestanden. 

Maatwerk transcripties

Hoewel wij onze transcripten zoveel mogelijk op dezelfde manier uitwerken, kunnen we in overleg kijken naar de mogelijkheden om specifieke wensen te verwerken in de transcripten. Als u hier meer over wilt weten, kunt u het beste contact met ons opnemen via info@transcriptieonline.nl of 010-2600039.

Vakgebieden transcripties

Bij Transcriptie Online werken we met transcribenten met diverse achtergronden. Als u een offerte aanvraagt of uw audio aanlevert kunt u eenvoudig aangeven welk vakgebied het beste past bij uw onderzoek. Zo kunnen wij transcribenten zoeken die ervaring hebben met dit vakgebied. 

Heldere transcriptie tarieven

Bij ons komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Zo spreken wij voordat we beginnen met het maken van de transcriptie één basistarief af, waar gedurende het project niet meer van wordt afgeweken. Bent u benieuwd naar wat transcripties u kosten? Dan kunt u het beste een offerte aanvragen. 

Zelf interview transcripts maken?

Uiteraard is het mogelijk om zelf uw audiobestanden uit te werken. Houd er wel rekening mee dat dit een tijdrovende klus is. Gelukkig is er transcriptiesoftware die u kan helpen bij het transcriberen, voorbeelden zijn Express Scribe en F4/F5. Voor meer informatie over transcriptie software klik je hier: transcriptie software.

Bent u benieuwd hoe onze transcripties eruit zien? Neem dan een kijkje op deze pagina: voorbeeld transcripties.

Waarom Transcriptie Online?

  • Accuraat.  Transcriptie Online werkt samen met de beste transcribenten. Een strenge selectieprocedure gaat hieraan vooraf.

  • Snel. Interview transcript snel nodig? Wij kunnen uw interview al binnen 24 uur uitgewerkt aanleveren. 

  • Betrouwbaar. Wij werken samen met vrijwel alle universiteiten in Nederland en België. 

  • Professioneel. Met onze ruime ervaring kunnen we elke opdracht naar behoren uitwerken. 

K.P. van der Mandelelaan 110
3062MB Rotterdam
KvK-nummer: 08092341
Btw-nummer: NL809140408B01

© Transcriptie Online