Wat is transcriberen?

Transcriberen van interviews is het omzetten van audio naar tekst en wordt vaak gedaan in het kader van wetenschappelijk onderzoek. Daarbij zijn er verschillende uitwerkvormen die worden gebruikt.

De standaardvariant is een ‘woordelijke transcriptie’, waarbij alles wat er wordt gezegd, wordt omgezet in tekst, maar stopwoorden, ehm’s en eh’s, herhalingen en nietszeggende instemmingen van de interviewer worden weggelaten. Benieuwd tegen welke tarieven wij uw interviews uitwerken? Vraag dan een offerte aan!

Transcriberen: Hoe werkt het?

Het transcriberen van interviews is een vervelende opgave en wordt daarom ook graag uitbesteed.  Om dit zo makkelijk mogelijk voor u te maken, hebben we het door te lopen proces voor u op een rijtje gezet. 

 1. U vraagt een prijsopgave aan voor het transcriberen van de interviews;
 2. U ontvangt de offerte binnen 15 minuten in uw mailbox met daarin de prijzen die wij hanteren voor het transcriberen van interviews;
 3. U gaat akkoord met de offerte en verstuurt de bestanden via onze beveiligde server (audio uploaden)
 4. Wij beginnen met het transcriberen van uw geluidsopnames;
 5. Als particuliere klant betaalt u vooraf via iDEAL, Creditcard, Bancontact/Mister Cash of PayPal;
 6. De afgeronde transcripties worden binnen ons platform binnen de gestelde levertijd beschikbaar gesteld.

Hoe snel transcriberen jullie?

Transcriptie Online doet er alles aan om uw interviews zo vlot mogelijk te transcriberen, waarbij we onze standaard levertijd vijf tot tien werkdagen bedraagt.
 
Heeft u de uitgewerkte interviews eerder nodig? Dan is dat geen probleem! U kunt bij Transcriptie Online ook gebruik maken van onze spoedlevering, waarvoor een toeslag wordt gevraagd. Benieuwd hoeveel extra we vragen voor spoedleveringen? Dan kunt u ons het beste even bellen op 010 – 2600039 of een offerte aanvragen.
 
Hebben de transcripties geen haast? Dan kunt u gebruik maken van onze leverperiode van tien tot vijftien werkdagen, waarbij een korting kunnen geven op het tarief per audiominuut van 5 eurocent. Dat klinkt misschien niet als een goede deal, maar bij grotere opdrachten kan dit al gauw oplopen tot een fikse korting.  

Waarom interviews laten transcriberen?

Waarom kiezen voor Transcriptie Online?

 
 • Tijdsbesparing. Het transcriberen van één uur audio kost al gauw tussen de drie à zes uur. Op het moment dat u ons uw interviews laat transcriberen, kunt u uw waardevolle tijd stoppen in de rest van het onderzoek.
 • U bespaart op kosten. Doordat Transcriptie Online op grote schaal interviews uitwerkt, kunnen wij de tarieven tegen een gunstig tarief leveren (vaak veel goedkoper dan wanneer dit binnenshuis wordt gedaan).
 • Datacollectie. Hoewel het misschien lijkt alsof u alles na het interview nog in uw hoofd hebt zitten, zult u merken dat er veel meer informatie wordt vergaard op het moment dat er transcripties van je audiobestanden worden gemaakt
 
 
 • Jarenlange ervaring. Transcriptie Online is een van de meest ervaren spelers op het gebied van transcriberen. Wij transcriberen zeven dagen per week, in acht verschillende landen.
 • Klantgericht. Al vanaf het begin af aan hebben wij een sterke focus gehad op klanttevredenheid. De beste transcripties in combinatie met excellente zorg voor de klant heeft gemaakt dat wij nu een van de grootste spelers zijn.
 • Accuraat. Je bent zo goed als je laatste opdracht: dat is ons motto. Het is daarom dat wij enkel en alleen samenwerken met de beste transcribenten, zodat we zeer accurate transcripties kunnen afleveren.
 • Betrouwbaar. Het transcriberen van geluidsopnames is een belangrijke klus, waarbij een veilige opslag van uw data bij ons hoog in het vaandel staat. 
 

Transcriberen voor een (afstudeer)opdracht aan de hogeschool of universiteit?

Ook dan kun je bij Transcriptie Online terecht. Naast het feit dat je er zeker van kan zijn dat de kwaliteit van de transcripties hoog is, kun je ook gebruik maken van de studentenkorting. Benieuwd hoeveel het transcriberen dan kost? Klik dan hier om een offerte aan te vragen.

Transcriberen voor promotieonderzoek?

Transcriptie Online is gespecialiseerd in het transcriberen van interviews voor promotieonderzoek. Zo hebben wij al aan een flink aantal promotieonderzoeken ons steentje mogen bijdragen en neemt dat aantal nog steeds flink toe. 

Via ons platform kunt u naast uw geluidsopnames ook een begrippenlijst of specifiek instructies meesturen, zodat we die gelijk mee kunnen nemen wanneer we starten met het transcriberen van uw interviews. 

Voor meer informatie over transcriberen voor promotieonderzoek klikt u hier: interview transcripts voor promotieonderzoek. 

Transcriberen en geheimhouding?

Transcriptie Online snapt als geen ander dat de inhoud van de transcripties en de geluidsbestanden vertrouwelijk van aard zijn. Het is daarom dat wij kosteloos een geheimhoudingsclausule voor u op kunnen stellen waarin we verklaren de bestanden met niemand anders dan met medewerkers van Transcriptie Online. Heeft u daar interesse in? Geef dit dan aan bij het doen van de offerte aanvraag

Daarnaast maakt u bij ons gebruik van een beveiligde server, via waar u de opnames kunt uploaden. Ook ziet u een groen slotje in de adresbalk van uw browser staan. Dit betekent dat u gebruik maakt van een extra beveiligde HTTPS-verbinding, waar bedrijven zoals iDEAL, Paypal en de Rijksoverheid ook gebruik van maken.

Uitwerkvarianten transcriberen

Voor elk type onderzoek kan een ander type transcriptie gewenst zijn, maar de standaard manier van het transcriberen van interviews is woordelijk. Daarbij wordt alles wat er wordt gezegd uitgewerkt, behalve stotteringen, ehm’s, stopwoorden, nietszeggende instemmingen van de interviewer.

Bij letterlijk en letterlijk extra worden dergelijke toevoegingen wel meegenomen. Voor een duidelijk overzicht kijk je op de pagina voorbeeld transcripties. 

Tijdsnotering per minuut

Behoudt u graag het overzicht in de getranscribeerde gesprekken en vindt u het fijn om achteraf delen terug te luisteren? Dan kan het kiezen voor de extra optie ‘Tijdsnotering per minuut’ een goed keus zijn. Op het moment dat u hiervoor kiest wordt er melding gemaakt op het moment dat een audiominuut voorbij is, zodat u achteraf gemakkelijk stukken terug kunt luisteren.

Meerdere sprekers (>3)

Wilt u opnames of gesprekken transcriberen met meer dan drie sprekers? Dan kan het lastig zijn om alle sprekers uit elkaar te houden. In plaats daarvan heeft Transcriptie Online ervoor gekozen om in het geval dat er meer dan drie sprekers deelnemen aan het gesprek, enkel en alleen onderscheid te maken tussen de gespreksleider en de respondenten. 

Op deze manier  van transcriberen worden alle respondenten aangeduid met Y en de gespreksleider met X. Bij de respondenten wordt een witregel gelaten op het moment dat iemand anders het woord overneemt, maar u kunt dus niet zien welke respondent wat heeft gezegd.

Namen van personen en bedrijven in de transcriptie

In sommige gevallen kan het wenselijk zijn om de namen van personen en/of bedrijven niet mee te nemen tijdens het transcriberen, omdat alle gesprekken anoniem worden afgenomen. Mocht dit het geval zijn, dan is het goed om dit van tevoren aan uw accountmanager door te geven zodat de transcribenten op de hoogte gesteld kunnen worden.

Transcriberen in meerdere talen?

Het uitwerken van uw interviews kan in verschillende talen gebeuren. Op dit moment transcribeert Transcriptie Online interviews in het Nederlands, Engels en Deens. Daarbij zullen er begin 2017 nog verschillende talen bij komen. Zo plannen wij om onze dienstverlening uit te breiden naar Zweden, Noorwegen, Frankrijk en Italië.

Transcriberen door Transcriptie Online: een vaste accountmanager

In het geval dat u voor Transcriptie Online kiest wordt u gekoppeld aan een vaste accountmanager die voor al uw vragen of opmerkingen omtrent de transcripties of de manier van transcriberen voor u klaar staat. Op die manier hoeft u dus niet binnen onze organisatie te zoeken naar de juiste persoon, maar krijgt u automatisch uw accountmanager aan de lijn. Wel zo handig!

Zakelijk factureren

Het overgrote merendeel van onze klanten is zakelijk, waarbij het voor ons dus vanzelfsprekend geen probleem is om de factuur te richten aan een zakelijk adres. Binnen ons platform kunt u de benodigde factuurgegevens invullen, zodat we de factuur na oplevering van de getranscribeerde interviews kunnen versturen.

Automatisch transcriberen?

Dat zit er voorlopig helaas nog niet in. Hoewel grote spelers als Google, Apple en Facebook zich er al jaren aan hebben gewijd, is het ze nog niet gelukt om met een goed functionerende app of programma te komen. 

Het meest waarschijnlijke scenario is dat er binnen drie tot vijf jaar een software programma is ontwikkeld dat redelijk goed audio kan transcriberen, maar waarbij ervaren transcribenten de transcripties nog wel moeten aanpassen.  

Toch liever zelf transcriberen?

Dat kan uiteraard ook, maar daarbij is het wel belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het arbeidsintensieve karakter van het transcriberen. Benieuwd naar wat voor transcriptie software u het beste kunt gebruiken voor het uitwerken van de interviews? Klik dan hier: transcriptie software. 

Werken bij Transcriptie Online?

Dat kan! Transcriptie Online groeit nog altijd stevig door, waardoor we eigenlijk continu op zoek zijn naar nieuwe arbeidskrachten. Goed om daarbij aan te geven is dat meer dan 80% van alle sollicitanten afvalt nadat zij een aantal proefstukjes hebben gedaan. Durf jij de uitdaging toch aan te gaan? Solliciteer dan nu bij Transcriptie Online en begin met het transcriberen van het proefstuk!

Onze transcriptieservice

Opnamen uploaden via onze beveiligde server
Aanpasbare transcripties in Word of rtf-format
Opnamen versturen via je mobiele telefoon
Altijd een extra kwaliteitscontrole
Binnen 15 minuten een offerte

Heb je een vraag?

Bel ons en we kunnen je gelijk antwoord geven.

010-2600039

Extra opties

 • Factureren via de universiteit
 • Anonimiseren van (bedrijfs)namen
 • Feedbackesessies
 • Transcripties op maat
 • Gratis vijf minuten uitproberen

Beveiligde server
Een geheimhoudingsclausule kunnen we kosteloos voor u opstellen.

Aanpasbare transcripties
In Word of RTF-format, zodat u gemakkelijk aanpassingen kunt maken.

Offerte binnen 15 minuten
Zodat u snel weet waar u aan toe bent en gelijk uw interviews kunt uploaden.

Uploaden via uw mobiel
Via uw mobiele telefoon kunt u de interviews gemakkelijk uploaden.

Wij leveren transcripties aan

Transcriberen
Transcript
Transcriptie
Interviews transcriberen

K.P. van der Mandelelaan 110
3062MB Rotterdam
KvK-nummer: 08092341
Btw-nummer: NL809140408B01

© Transcriptie Online