Wat is transcriberen?

Transcriberen is het omzetten van audio naar tekst. Dit wordt vaak gedaan in het kader van wetenschappelijk onderzoek. Daarbij zijn er verschillende uitwerkvormen die worden gebruikt.

De standaardvariant is een ‘woordelijke transcriptie.' In een woordelijk transcript wordt alle gesproken tekst uitgewerkt, maar stopwoorden, ehm’s en eh’s, herhalingen en continue instemmingen ('ja' of 'hmhm') van de interviewer worden weggelaten. Daarnaast bieden wij uitgebreidere transcripten aan. Benieuwd tegen welke tarieven wij uw interviews uitwerken? Vraag dan een offerte aan!

Hoe werkt het?

Wij helpen u graag met het uitwerken van uw interviews. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we het proces voor u op een rijtje gezet.

 1. U vraagt een offerte aan voor het transcriberen van de interviews;
 2. U ontvangt de offerte binnen 15 minuten in uw mailbox met daarin de prijzen die wij hanteren voor het transcriberen van interviews;
 3. U gaat akkoord met de offerte en verstuurt de bestanden via onze beveiligde server (audio uploaden);
 4. Wij beginnen met het transcriberen van uw geluidsopnames;
 5. Als particuliere klant betaalt u vooraf via iDEAL, Creditcard of Bancontact/Mister Cash;
 6. De afgeronde transcripties worden binnen ons platform binnen de gestelde levertijd beschikbaar gesteld.
 7. Vergeet niet om de afgeronde transcripties te downloaden! Wij verwijderen ze na 60 dagen.

Hoe snel transcriberen jullie?

Transcriptie Online doet er alles aan om uw interviews zo vlot mogelijk te transcriberen, waarbij onze standaard levertijd vijf tot tien werkdagen bedraagt.

Let op: de standaard levertijd kan i.v.m. drukte aangepast worden. 

Heeft u de uitgewerkte interviews eerder nodig? Geen probleem! Op aanvraag bieden wij ook spoedlevering, waarvoor een toeslag wordt gevraagd. Benieuwd hoeveel extra we vragen voor spoedleveringen? Dan kunt u ons het beste even bellen op 010-2600039 of een mail sturen naar info@transcriptieonline.nl. In overleg kunnen we kijken naar de mogelijkheden voor snelle levering. 
 
Hebben de transcripties geen haast? Dan kunt u gebruik maken van onze leverperiode van tien tot vijftien werkdagen, waarbij we u korting kunnen bieden op het standaardtarief per audiominuut.

Waarom interviews laten transcriberen?

Waarom Transcriptie Online?

 • Tijdsbesparing. Transcriberen kost veel tijd. Door onze transcribenten uw interviews te laten uitwerken, kunt u uw waardevolle tijd gebruiken voor de rest van uw onderzoek.
 • U bespaart op kosten. Doordat Transcriptie Online op grote schaal interviews uitwerkt, kunnen wij de transcripten tegen een gunstig tarief leveren.
 • Datacollectie. Door transcripten te gebruiken voor uw onderzoek weet u zeker dat u zoveel mogelijk informatie verzamelt en niets vergeet.
 • Jarenlange ervaring. Transcriptie Online is een van de meest ervaren spelers op het gebied van transcriberen. 
 • Klantgericht. Klanttevredenheid is voor ons enorm belangrijk. Transcripties van goede kwaliteit en persoonlijke aandacht voor de klanten hebben er voor gezorgd dat wij momenteel een van de grootste spelers zijn.
 • Accuraat. Je bent zo goed als je laatste opdracht: dat is ons motto. Het is daarom dat wij samenwerken met de beste transcribenten, zodat we zeer accurate transcripties kunnen afleveren.
 • Betrouwbaar. Het transcriberen van geluidsopnames is een belangrijke klus, waarbij een veilige opslag van uw data bij ons hoog in het vaandel staat. 

Transcriberen en geheimhouding?

Transcriptie Online snapt als geen ander dat de inhoud van de transcripties en de geluidsbestanden vertrouwelijk van aard zijn. Wij stellen daarom kosteloos een geheimhoudingsclausule voor u op waarin we verklaren de bestanden met niemand anders delen dan met onze medewerkers.

Daarnaast maakt u bij ons gebruik van een beveiligde server. Via deze server kunt u de opnames uploaden. Ook ziet u een groen slotje in de adresbalk van uw browser staan. Dit betekent dat u gebruik maakt van een extra beveiligde HTTPS-verbinding, waar bedrijven zoals iDEAL, Paypal en de Rijksoverheid ook gebruik van maken.

Namen van personen en bedrijven in de transcriptie

In sommige gevallen kan het wenselijk zijn om de namen van personen en/of bedrijven niet mee te nemen tijdens het transcriberen, omdat alle gesprekken anoniem worden afgenomen. Wij vragen u dit van tevoren aan ons door te geven, zodat wij de transcribenten de juiste instructies kunnen geven. We rekenen hiervoor een vergoeding.
 

Uitwerkvarianten transcriberen

Voor elk type onderzoek kan een ander type transcriptie gewenst zijn, maar de standaard manier van het transcriberen van interviews is woordelijk. Daarbij wordt alles wat er wordt gezegd uitgewerkt, behalve stotteringen, ehm’s, stopwoorden en nietszeggende instemmingen van de interviewer.

Bij letterlijk en letterlijk extra worden dergelijke toevoegingen wel meegenomen. Voor een duidelijk overzicht verwijzen we u naar de pagina voorbeeldtranscripties.

Tijdsnotering per minuut

Vindt u het prettig om meer overzicht te hebben in de transcripten of om achteraf delen terug te luisteren? Dan kunt u kiezen voor een tijdsnotering per minuut of per vijf minuten. Onze transcribent geeft dan aan wanneer deze periode van één of vijf minuten voorbij is, zodat u achteraf gemakkelijk delen van het interview terug kunt vinden. 

Meer dan drie sprekers

Wilt u opnames of gesprekken transcriberen met meer dan drie sprekers? Dan kan het lastig zijn om alle sprekers uit elkaar te houden. Bij Transcriptie Online wordt, in het geval dat er meer dan drie sprekers deelnemen aan het gesprek, alleen onderscheid gemaakt tussen de gespreksleider en de respondenten. Alle respondenten worden in dit geval aangeduid met Y, de gespreksleider met X. De verschillende spreekbeurten van de respondenten worden wel gescheiden door middel van een witregel, maar u kunt hierbij niet zien welke respondent op welk moment spreekt. 

Mocht u hier vragen over hebben of toch graag onderscheid terugzien, vragen wij u contact op te nemen via info@transcriptieonline.nl.

Transcriberen in meerdere talen?

Op dit moment transcribeert Transcriptie Online Nederlandse, Vlaamse en Engelse bestanden.

Woorden per minuut

Bestanden waarin snel wordt gesproken, vragen meer werk en dus ook meer tijd van onze transcribenten. Wij hanteren daarom een bovengrens van 170 woorden per minuut. Ligt het aantal woorden per minuut hoger dan 170, dan geldt hier een extra toeslag van € 0,25 per minuut voor.

Wij accepteren geen bestanden waarvan de audio is versneld.

Kwaliteitscontrole

Naast veiligheid staat de kwaliteit van onze transcripten hoog in het vaandel. Om ervoor te zorgen dat het transcript van hoge kwaliteit is, wordt elk transcript na voltooiing nogmaals gecontroleerd door onze ervaren nakijkers. Op die manier kunnen woorden die de transcribent niet kon verstaan en fouten zoveel mogelijk verbeterd worden en bent u er zeker van dat het transcript zo volledig mogelijk is uitgewerkt. 
 

Transcriberen door Transcriptie Online: persoonlijk contact

Als u voor Transcriptie Online kiest kunt u rekenen op persoonlijk contact. We zitten dagelijks van 8:30 tot 17:00 uur voor u klaar om al uw vragen omtrent offertes, transcripten, facturen en andere zaken te beantwoorden.

Zakelijk factureren

Het is bij Transcriptie Online geen enkel probleem om de factuur te verzenden aan een ander facturatieadres. Binnen ons platform kunt u de benodigde gegevens doorgeven, zodat we de factuur na levering van de transcripten kunnen verzenden.  

Facturen worden automatisch verzonden. Wij sturen u de factuur ongeveer 5 werkdagen na levering van het laatste transcript. Als er binnen deze 5 werkdagen een nieuw bestand wordt geüpload in hetzelfde project wordt de factuur uitgesteld. 
 

Transcriberen voor een (afstudeer)opdracht aan de hogeschool of universiteit?

Transcriberen voor promotieonderzoek?

Transcriptie Online is gespecialiseerd in het transcriberen van interviews voor promotieonderzoek. Wij hebben aan een groot aantal promotieonderzoeken ons steentje mogen bijdragen.

Doet u onderzoek waarbij veel termen worden gebruikt die wellicht niet direct bekend zijn bij onze transcribenten? Het is mogelijk om een begrippenlijst mee te sturen die zij kunnen gebruiken bij het uitwerken van de audio.

Voor meer informatie over transcriberen voor promotieonderzoek klikt u hier
 

Toch liever zelf transcriberen?

Dat kan uiteraard ook, maar daarbij is het wel belangrijk dat u rekening houdt met het arbeidsintensieve karakter van het transcriberen. Benieuwd naar wat voor software u het beste kunt gebruiken voor het uitwerken van de interviews? Klik dan hier.

Onze transcriptieservice

Opnamen uploaden via onze beveiligde server
Aanpasbare transcripties in Word
Direct uploaden via mobiele telefoon
Altijd een extra kwaliteitscontrole
Binnen 15 minuten een offerte

Heeft u verdere vragen?

Bel ons en we uw vraag direct beantwoorden.

010-2600039

Extra opties

 • Factureren via de universiteit
 • Anonimiseren van (bedrijfs)namen
 • Feedbacksessies
 • Transcripties op maat

Beveiligde server
Een geheimhoudingsclausule kunnen we kosteloos voor u opstellen.

Aanpasbare transcripties
In Word of RTF-format, zodat u gemakkelijk aanpassingen kunt maken.

Offerte binnen 15 minuten
Zodat u snel weet waar u aan toe bent en gelijk uw interviews kunt uploaden.

Uploaden via uw mobiel
Via uw mobiele telefoon kunt u de interviews gemakkelijk uploaden.

Wij leveren transcripties aan

Transcriberen
Transcript
Transcriptie
Interviews transcriberen

K.P. van der Mandelelaan 110
3062MB Rotterdam
KvK-nummer: 08092341
Btw-nummer: NL809140408B01

© Transcriptie Online