Wat is transcriberen?

Transcriberen is het proces waarbij audio naar tekst wordt omgezet. Dit wordt vaak gedaan voor wetenschappelijk onderzoek, maar iedereen heeft baat bij een transcript. Zo kan het reuze handig zijn als je snel een belangrijk overleg of een interview wil laten uitwerken. 

Hoe werkt onze service?

 

Waarom interviews laten transcriberen?

Waarom Transcriptie Online?

 • Tijdsbesparing. Zelf transcriberen kost veel tijd. Door onze transcribenten je transcript te laten uitwerken, kun jij je waardevolle tijd ergens anders voor gebruiken.
 • Voordelig. Doordat Transcriptie Online op grote schaal interviews uitwerkt, kunnen wij de transcripten tegen een gunstig tarief leveren.
 • Datacollectie. Het verzamelen van grote hoeveelheden data kan ervoor zorgen dat je soms veel interviews moet uitwerken voor een onderzoek. Je hebt ontzettend veel mensen gesproken, dat is lastig om goed en lang te onthouden. Een transcript is de perfecte oplossing, als jij jouw waardevolle informatie voor lange tijd wilt opslaan. 
 • Jarenlange ervaring. Transcriptie Online is een van de meest ervaren spelers op het gebied van transcriberen. 
 • Klantgericht. Klanttevredenheid is voor ons enorm belangrijk. Transcripties van goede kwaliteit en persoonlijke aandacht voor de klanten hebben er voor gezorgd dat wij momenteel een van de grootste spelers zijn.
 • Accuraat. Je bent zo goed als je laatste opdracht: dat is ons motto. Het is daarom dat wij samenwerken met de beste transcribenten, zodat we zeer accurate transcripties kunnen afleveren.
 • Betrouwbaar. Het transcriberen van geluidsopnames is een belangrijke klus, waarbij een veilige opslag van jouw data bij ons hoog in het vaandel staat. 

Uitwerkingen

De uitwerking van je transcript is afhankelijk van verschillende factoren. Jij kan zelf kiezen welke opties jij wilt toevoegen aan je transcript.  

Type uitwerking

Transcriptie Online biedt de mogelijkheid tot verschillende uitwerkingsvormen: woordelijk, letterlijk en letterlijk extra.  

Woordelijk

Bij een woordelijke transcriptie worden alle ehms, ehs, herhalingen en stopwoorden weggelaten, zodat er een fijn te lezen transcriptie ontstaat. 

Letterlijk

Bij een letterlijke transcriptie worden alle ehms, ehs, herhalingen en stopwoorden uitgewerkt. 

Letterlijk Extra

Bij een letterlijk extra transcriptie worden gelach en de betekenisloze instemmingen van de interviewer (zoals ja's en uhu's) ook uitgewerkt. 

 

Aantal sprekers

Het aantal sprekers dat te horen is op de audio, is een belangrijke factor voor de transcribent. Hier kan rekening mee worden gehouden in de uitwerking van het transcript.  

1 – 3 sprekers 

Wanneer een geluidsbestand twee sprekers heeft, wordt er onderscheid gemaakt tussen de sprekers door voor de interviewer X te gebruiken en voor de respondent Y. Wanneer het om één interviewer en twee respondenten gaat, wordt het onderscheid aangeduid door X en Y1 en Y2 te gebruiken. Wanneer het om twee interviewers en één respondent gaat wordt dit aangeduid door X1, X2 en Y. 

4 of meer sprekers 

Bij vier of meer sprekers wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende respondenten. Deze krijgen allen dezelfde afkorting, maar er wordt wel een witregel gelaten indien een andere respondent het woord overneemt. 

 

Levertermijn

Voor de levering van de transcripten kun je kiezen uit verschillende levertermijnen. De spoedlevertermijnen zijn alleen in overleg beschikbaar. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent, kun je contact opnemen met het team van Transcriptie Online. 

 

Tijdsnotering

Tijdsnoteringen kunnen worden toegevoegd om gemakkelijker de transcripten naast de audio te houden. Tijdsnoteringen worden aan het einde van elke audiominuut in de transcriptie aangegeven met [1min], [2min], [3min], gevolgd door een witregel. 

 

Audiokwaliteit

Voor een optimale audiokwaliteit is het van belang dat de audio wordt opgenomen in een stille ruimte. Achtergrondgeluiden dienen zoveel mogelijk beperkt te worden. 

 

Taal

Bij Transcriptie Online worden drie talen getranscribeerd, namelijk Nederlands, Engels en Vlaams.  

 
Neem contact op met Transcriptie Online via info@transcriptieonline.nl of 010-2600039 als je vragen hebt over de uitwerkmogelijkheden. Samen vinden wij een passende oplossing voor jouw project. 

Onze transcriptieservice

Opnamen uploaden via onze beveiligde server
Aanpasbare transcripties in Word
Direct uploaden via mobiele telefoon
Altijd een extra kwaliteitscontrole
Binnen 15 minuten een offerte

Extra opties

 • Factureren via de universiteit
 • Anonimiseren van (bedrijfs)namen
 • Feedbacksessies
 • Transcripties op maat

Beveiligde server
Een geheimhoudingsclausule kunnen we kosteloos voor u opstellen.

Aanpasbare transcripties
In Word of RTF-format, zodat u gemakkelijk aanpassingen kunt maken.

Offerte binnen 15 minuten
Zodat u snel weet waar u aan toe bent en gelijk uw interviews kunt uploaden.

Uploaden via uw mobiel
Via uw mobiele telefoon kunt u de interviews gemakkelijk uploaden.

Wij leveren transcripties aan

Transcriberen
Transcript
Transcriptie
Interviews transcriberen

K.P. van der Mandelelaan 110
3062MB Rotterdam
KvK-nummer: 08092341
Btw-nummer: NL809140408B01

© Transcriptie Online